Geplaatst op
Vroeger was het een stuk gemakkelijker om blessures op te lopen tijdens het werken aan de wegen van ons land. We hebben het natuurlijk over het vak van stratenmaker. Dat gebeurde vroeger grotendeels met de hand. Je zat uren op je knieen en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel stratenmakers op latere leeftijd last kregen van knieën en rug. Tegenwoordig is er veel veranderd. Daar gaan we je meer over vertellen. Lees snel verder in deze blog om er achter te komen hoe het zit.
Machinaal straten is een uitkomst
Machinaal bestraten zorgt ervoor dat het werk een stuk sneller en veiliger gebeurt. Je kunt aan een shovel of heftruck een heel handig systeem bevestigen dat stenen voor de straat of stoep in blokjes van een paar honderd stenen neerlegt op de straat. Zo liggen de stenen direct goed en hoef je ze er alleen nog maar in te tikken. Dat scheelt aanzienlijk in het aantal uren dat er nodig is om een straat of stoep te realiseren.
Wat nog altijd belangrijk is
Bij het stratenmaken van tegenwoordig is het altijd nog erg belangrijk dat je de zaak goed egaliseert. Stratenmakers maken daarvoor gebruik van een ouderwets touw dat aangeeft hoe hoog de stenen moeten liggen. Zo nodig kunnen ze stenen ophogen met zand dat onder de stenen aangebracht wordt. Vandaag de dag wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een laser om de hoogte van de straat aan te geven.
Machinaal straten is een manier om de efficiëntie te verhogen
Wanneer je gebruikmaakt van machinaal straten zul je zien dat de efficiëntie binnen je bedrijf (ook als je een stratenmakersbedrijf hebt) vergroot wordt. Dat zorgt voor een heleboel bijkomende voordelen zoals minder blessures bij het personeel en de mogelijkheid om in een bepaalde periode (natuurlijk afhankelijk van andere factoren) meer klussen aan te nemen. De investering in de technologie voor het machinaal straten heb je er dan zo uit.